26 de maig del 2024

Carta oberta FELICITATS


A LevanteEMV i a l’autor de l’article “Fruint en la destrucció”, professor Martí Ferrando, a l’edició del proppassat 24.05.24. Certament, la documentació, les reflexions i la qualitat moral del seu contingut són admirables i d’agrair, en uns moments tant deplorables com els de la massacre indiscriminada de la població civil indefensa -majoritàriament dones i criatures- de Gaza i la de Ciscordània, a mans de l’exèrcit ocupant d’Israel.

Més encara quan la cobertura armamentística i diplomàtica dels EEUU fan inviable parar-li els peus al govern ultra de l’estat d’Israel, en els seus crímens contra la humanitat, perpetrats contra el poble palestí i des de fa ja tres quarts de segle, front a la impotència de la ONU, els governs democràtics i la població mundial.

Tant de bo que els posicionaments públics i contundents com el del professor Martí Ferrando s’expliciten i difonguen, per recobrar la confiança i el nord, en una humanitat a la deriva.

Tant de bo!

 

-text de l'article-

     No cal dir, com m'ha satistet trobar-me al diari "Levante", a Pepe Martí, bon amic i company en temps de la Conselleria d'Educació, quan vaig assumir el Servei de Programes d'Alumnes i vaig comptar amb valuoses col·laboracions, com la seua -i la d'altres també-, en el disseny d'activitats escolars d'extensió educativa i la subsegüent preparació i edició de materials. 

    Ja en sabia de les seues aportacions periodístiques a favor de la llengua i el País i ara dels drets humans més elementals, com el de la vida i la dignitat de les persones i pobles -el palestí-, menystingudes per l'estat d'Israel, infringint totes les normes i criteris bàsics contra la humanitat. La massacre de la població civil indefensa de Gaza i Ciscordània és una vergonya planetària, ara denunciada amb valentia per Martí Ferrando, per a exemple de massa polítics i periodistes, que miren cap a un altre costat, davant la tragèdia més impactant dels últims temps: un nou holocaust, ara contra el poble palestí.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada