19 d’abril del 2020

carta oberta APRENDREM LA LLIÇÓ?[1]



                                              

            El “confinament” que estem patint, arran de la propagació del coronavirus per tot el planeta no és comparable a res que –en temps de “pau”- hem experimentat, inclosos els que ja tenim una edat. La reclusió que vivim des de fa unes setmanes només es podia preveure en temps de conflicte bèl·lic, mentre que ara amb les armes en “silenci” –és un dir-, mig món –i part de l’altre- es troba paralitzat –i atemorit-.
            Com no podia ser d’una altra manera, també en l’àmbit religiós –cristià més exactament o “catòlic”, encara més concretament- està notant-se aquell confinament, bé que en els aspectes més exteriors i formals: no hi ha actes presencials –“misses” i similars- per la prohibició expressa d’ajuntar-se gent. Cosa que s’ha “solucionat” gràcies a les noves tecnologies –què l’església institucional no menysprea quan li va bé per fer-se publicitat- i així es fan arribar a totes les cases les cerimònies dominicals i ara les relatives a la “Setmana Santa” –incloses les transmeses des del Vaticà-.
            Bé està això –especialment ens hem de felicitar per la retransmissió de la missa en valencià, per l’ “Àpunt”,, encara que millor hauria estat que més que no les “celebracions”, l’església institucional, també la valenciana, fera arribar als creients –i no creients que volgueren escoltar-la- un missatge de solidaritat i afecte, per la situació tan delicada que, especialment la gent sense recursos –o directament miserable, que n’hi ha més de la que ens pensem- està patint: de necessitat, aixopluc, assistència mèdica i companyia. És el que ha promogut el rector de l’antiga ermita de Vera –i parròquia- entre els seus fidels i algú més que s’ha apuntat als encontres virtuals que patrocina.

            I al fil de tot caldrà preguntar-nos si la preocupació i excepcionalitat de l’episodi que estem patint, ens farà canviar d’hàbits i actituds en el nostre comportament envers als altres, d’ara endavant. I si els governants aturaran les guerres estúpides i assassines que estan assolant el planeta. Déu faça!

                     





[1] Aparegut a l’enllaç de SAÓ: https://revistasao.cat/aprendrem-la-llico/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada