Entrades antigues: CARTES
Carta oberta A GRÈCIA COM A ESPANYA

Posted on Junio 26, 2012, by marc, under Cartes obertes.

Efectivament: un alt executiu –de Guindos- que portà a la fallida a la totpoderosa Lehman Brothers, fou compensat i reconegut amb el nomenament de ministre d’economia del govern conservador d’Espanya. I ara, el president de la patronal bancària grega –Rapanós- que assessorà el govern conservador de Grècia, per amagar l’elevat deute públic i portà a la fallida de l’estat grec, ha estat també compensat i reconegut amb el nomenament de ministre d’economia del nou govern conservador d’aquell país.
Amb unes tals “credencials” no és estrany que uns tals –i avançats- països -Grècia i Espanya- romandrem al pou, sine die.

Carta oberta TRENTA DOS

Posted on Junio 25, 2012, by marc, under Cartes obertes.

N’ha faltat un per a la frase cèlebre –trenta tres- que t’ordena pronunciar el facultatiu quan t’ausculta i, a bon segur, que de no haver-se destapat l’escàndol, ja hauria estat depassada la xifra: el protagonista, però, d’un tal rècord –Dívar- es mostra dolgut –amb qui?- i (per)jura que no ha fet res de malament (?), en anar-se’n de cap de setmana amb el seu escolta, a Marbella, a càrrec dels diners públics.
Certament la seua conducta privada amb el seu acompanyant és cosa seua –i de la santa mare església, de què és tan devot i que ara ha emmudit-, però els milers d’euros que ha malversat algú li hauria d’exigir-ne la devolució. I si no “retallar-li’ls” del sou. Mariano “manostijeras”, però, no s’atreveix més què contra els treballadors i Dívar és un magistrat i de la seua corda ideològica. Així que la cosa quedarà en no res. Al temps.

Carta oberta TOTS IGUALS?

Posted on Junio 21, 2012, by marc, under Cartes obertes.

Tots iguals…davant la llei? No m’ho crec. I raons no me’n falten. La solemne afirmació, que hem sentit en els discursos institucionals, al respecte, grinyola. Vegeu, si no, com pels substanciosos contractes a determinada trama i els subsegüents regals en forma de vestits, es processa a un president autonòmic i per uns molt més substanciosos contractes d’armament, amb la monarquia saudita i els subsegüents regals en forma de ferraris –dos!- no es processa a ningú.
Tots iguals…davant la llei? Quina ironia!

Carta oberta TALIBANS

Posted on Junio 12, 2012, by marc, under Cartes obertes.

Ara és un directiu (?) d’Educació (!), a València, el qui acusa desvergonyidament de “talibans”, als directors de centres escolars i al professorat de la pública, que qüestionen la política educativa dels “populars”. No és nou: el conseller Tarancón ja ho havia fet, només que aleshores es referia al professorat universitari sensibilitzat per la llengua i el país i ara el directiu (?) d’Educació (!) ho aplica al de primària i secundària, arran de les protestes estudiantils generades en la “primavera valenciana”.
Poc originals sí que són, a més de sectaris i oportunistes. No és prou que són nomenats per la seua manifesta incompetència, que en fan exhibició sense cap rubor.
Així es desautoritzen públicament i notòria i desautoritzen al seu partit: el PP, l’única política que practiquen és la de la desqualificació i la visceralitat.

Carta oberta IMPAGABLE

Posted on Junio 7, 2012, by marc, under Cartes obertes.

Impagable el favor que el nobel peruà, Vargas Llosa, ha fet a Rajoy –no sabem si per mala consciència d’haver rebutjat la direcció del “Cervantes-, en ser entrevistat en tve –d’ara endavant tp: “telepopular”-. Efectivament, Don Mario ha diagnosticat que la crisi econòmica espanyola no l’ha desencadenada les subprime americanes, la bombolla immobiliària, la cobdícia dels Murdock o els Lehman Brothers, l’evasió de capitals, ni l’estafa majúscula del Gürtel, ni la despesa gegantina de les guerres en curs. No: senzillament, hem viscut per damunt de les nostres possibilitats. Culpable, doncs, la ciutadania. I a l’hora d’acusar directament no ha dubtat en referir-se als “socialistes”, des de Felipe Gonzàlez (!) a Zapatero, de cap manera a la fallida de la UE, ni a la crítica situació de tot el planeta.
Curiosa manera d’amortitzar el nobel –de literatura no d’economia!-, donant oxigen a la maldestra, injusta i suïcida política del govern del PP.

Carta oberta (I)RESPONSABLES

Posted on Junio 4, 2012, by marc, under Cartes obertes.

El govern de Rajoy passarà a la història com una colla d’irresponsables –al què alguns i algunes afegeixen la seua incompetència manifesta-, que palesa el què ja era una evidència: no tenen programa i només han aconseguit accedir al poder pel desgast que els mercats –d’una banda- i l’assetjament parlamentari i mediàtic –de l’altra- han sotmès al gabinet de Rodríguez Zapatero.
Vegeu, si no, el desprestigi que s’ha aconseguit amb les mesures per (des)controlar la banca –amb el “summum” de la nacionalització de bankia-, que ha fet denunciar al director del BCE que les coses s’han fet de la pitjor forma possible.
Don Mariano faria bé en reconèixer-ho, demanar disculpes a la ciutadania i dimitir per incompetent i presumptuós. Eleccions generals ja!

s

Carta oberta A LA DERIVA

Posted on Mayo 30, 2012, by marc, under Cartes obertes.

A la deriva va –i ens fa anar a tots els espanyols- el sr. Rajoy, nou llogater de la Moncloa: el deute extern desbocat, la prima de risc pels núvols, la “banca amiga” –bankia- enfonsada, les borses sacsejades, els comptes autonòmics –“populars” of course!- desbaratats, l’atur insostenible, l’educació pública desmantellada, la sanitat pública a les últimes, les manifestacions i protestes ciutadanes a l’ordre del dia…i el país al punt de mira dels interventors de Brussel•les.
On és aquella pretesa seguretat que exhibia el “líder” del PP, quan prometia “arreglar” tots els errors de Zapatero, amb la confiança (?!) dels mercats i la complicitat de Frau Merkel? Què s’ha fet d’aquell somriure -displicent i burleta- quan assetjava el govern anterior, amb l’obstrucció sistemàtica de totes les iniciatives per remuntar la crisi?
Decididament, el sr. Rajoy s’ha mostrat com el què és: un farsant i un incompetent. Ja es tarda massa en exigir-li la dimissió i la convocatòria d’eleccions generals.

Carta oberta justícia

Posted on Mayo 22, 2012, by marc, under Cartes obertes.

En minúscula. Si faltava alguna evidència de com ha caigut de baixa la justícia –en minúscula- espanyola, els “media” ens brinden dues notícies al respecte: una que el president del CGPJ ha estat denunciat, per haver malgastat la “misèria” –Carlos Dívar dixit- de 6.000 euros públics, en despeses familiars de cap de setmana. I l’altra que Otegui –faltaria més!- no podrà ser candidat a eleccions en un grapat d’anys, mentre la Justícia europea desautoritza les sentències dels tribunals espanyols, al respecte.
Pel que fa a Dívar, la fiscalia “popular” ja ha desestimat la denúncia, mentre es manté l’assetjament a Otegui. Ambdues decisions eren d’esperar.
En minúscula, doncs, això de la “justícia”. I gràcies.

Carta oberta “MANOSTIJERAS”

Posted on Mayo 16, 2012, by marc, under Cartes obertes.

Diuen que la realitat supera a la ficció i tenen raó. Algú podia arribar a pensar que aquell personatge de la pel•lícula, amb mans de tisores, cobraria vida i es convertiria…en Mariano Rajoy? Pitjor encara: perquè el protagonista del film feia obres d’art en podar tanques de jardí, però el presidente està arrabassant les conquestes socials dels últims trenta anys, de manera maldestre i prepotent, sense cap rubor als incompliments sistemàtics al seu programa electoral(ista).
El seu servilisme amb els mercats i els bancs i la seua conducta de titella envers la Führer Merkel, corren parelles amb la petulància amb que tracta l’oposició política i el menyspreu que dedica als moviments socials reivindicatius.
Heus ací com passarà a la història, un tal i pretensiós polític: “Mariano manostijeras”.

Carta oberta PERVERSA CRISI

Posted on Mayo 11, 2012, by marc, under Cartes obertes.

La crisi econòmica que ens tenalla –fruit dels mercats depredadors i dels polítics titelles- està ensorrant no només l’incipient benestar material de la població, sinó la pau social i l’equilibri psicològic dels ciutadans. La dimensió individual es viu tràgicament i cada dia amb suïcidis de treballadors acomiadats i d’empresaris arruïnats, que els media s’encarreguen de divulgar; mentre que, sociològicament, se salda amb estadístiques esfereïdores que –segons la Fundació Pfizer- confirma que el 44% de la població apareix estressada i tensionada, a causa de la crisi.
Heus ací la perversitat d’una crisi que imposa unes mesures de tal manera inhumanes, que està condemnant a la ciutadania a un retrocés històric sense precedents. I amb la complicitat culpable d’una classe política desnortada.

Carta oberta PASSAR FACTURA

Posted on Mayo 9, 2012, by marc, under Cartes obertes.

La corrupció generalitzada que assetja al PP, té en el cas “EMARSA” un nou episodi vergonyant a València, mentre els tribunals investiguen el finançament il•legal dels “populars” i el malbaratament de fons públics en la visita de Benet XVI.
Doncs bé, les corts “valencianes” han bloquejat l’assumpció de responsabilitats polítiques –que apunten directament a l’alcaldesa Rita Barberà- de l’estafa gegantina de la companyia d’aigües de València i s’han limitat a “tallar” alguns caps de nivells intermedis administratius i a autoritzar l’augment desproporcionat dels rebuts domèstics. Així una factura que, amb anterioritat, mereixia el tractament de “consum responsable” i una quota modesta, ara s’ha més que duplicat, pels “impostos” camuflats, en forma de liquidació del forat negre originat per la màfia “popular” local.
Per caure la cara de vergonya… als que ni la coneixen: els del PP.

Carta oberta GRAN NOTÍCIA

Posted on Mayo 7, 2012, by marc, under Cartes obertes.

Sis mil aurats menys! A bombo i platerets els media del PP –inclosa TVE- han proclamat els “bons” resultats (!?) de la política “popular”… que, tot i haver duplicat en pocs mesos el col•lectiu dels sense feina –dels 3 milions i escaig de Zapatero als quasi 6 milions de Rajoy-, ha aconseguit “reduir” l’atur, en la notable (!) xifra de sis mil llocs. Tot un èxit i tota una heroïcitat que la portantveu Santamaria –“deslliura’ns de tot mal, amén”- s’ha afanyat a atribuir-se.
La ciutadania comença a estar farta de tants despropòsits i d’una classe política tan vil.
Eleccions ja!

s

Carta oberta DEFENSAR-NOS? DE QUÈ?

Posted on Mayo 2, 2012, by marc, under Cartes obertes.

En accedir a la Moncloa, el nou llogater Mariano Rajoy, ja havia anunciat que les despeses armamentístiques, eren sagrades i no es tocarien per a res, mentrestant es procedia a retallar de forma brutal serveis de poca importància (!) com educació o salut. I ara es “destapa” que el ministeri de defensa té comandes de 27.365 milions d’euros- heretades (!) del temps d’Aznar i per als pròxims tretze anys (?).
Ens pot explicar, però, el ministre Morenés -que fins ara ha estat fabricant d’armes- de què o de qui ens poden defensar uns sistemes armamentístics, que no resistirien l’atac d’un míssil nuclear ni que fora “amic”?
A què ve, doncs, una tal i milionària despesa inútil, en un moment de crisi econòmica brutal, com l’actual?

Carta oberta SERIA CÒMIC…

Posted on Abril 24, 2012, by marc, under Cartes obertes.

Seria còmic de no ser tràgic l‘espectacle que estan donant Rajoy i el seu govern, que no en fan –com diria l’ínclit de Fraga- “…una a derechas”. No només la prima de risc està desbocada –tot i que, en arribar els “populars” a la Moncloa, la “confiança” s’instal•laria els mercats (!)-, sinó que governs de dreta populista –com ells-, com ara el de l’Argentina els han “traït” amb mesures socialistoides, nacionalitzant la filial de Repsol. Tot això enmig d’una descoordinació general entre ministres –un diu una cosa i l’altre el desmenteix- i entre els barons –i “barones”- que parlen per no callar i posen en un compromís diari al “bo” de Rajoy.
I si en faltava alguna, el mateix Mariano es veu obligat a desdir-se dels compromisos electorals –brandats amb contundència- de no afectar les pensions, no implantar el copagament a les receptes i no tocar l’educació ni el sistema sanitari.
De sainet, vaja, el govern que ha “estrenat” el PP.

Carta oberta AVÍS PER A NAVEGANTS

Posted on Abril 2, 2012, by marc, under Cartes obertes.

Per sort per a l’atribolada democràcia que patim, alguna cosa es mou més enllà de la prepotència del PP –corretja de transmissió de mercats i empresaris- de què fa exhibició Don Mariano. D’entrada els resultats de les eleccions d’Astúries i –especialment- les andaluses, han deixat sense alè als cors mediàtics de tertulians i a les cúpules “populars”, que s’ho tenien molt cregut –uns i altres- , això de repetir majories absolutes.
I ara la mala imatge d’una vaga general, les declaracions penoses del tàndem Montoro-Bàez i els despropòsits verinosos de la cohort d’aduladors, pagats a (bon) sou per les cadenes (des)informatives addictes.
Tot plegat un primer avís, que Rajoy faria bé en no ignorar si vol acabar la legislatura.

Carta oberta TERRORISME INDUÏT

Posted on Abril 2, 2012, by marc, under Cartes obertes.

El fabricat per Israel. Perquè el govern ultranacionalista i ultradretà de Tel Aviv, en practicar un terrorisme d’Estat, amb l’ocupació il•legal de territoris dels palestins i amb els assassinats -selectius o massius- de població palestina –civils inclosos amb infants i dones pel mig-, atia l’antisionisme en forma d’odi i revenja per tot el planeta, com ha ocorregut a Toulouse, on un fanàtic ha assassinat a tres nens jueus i al pare de dos d’ells, sumint en la tragèdia a aquelles famílies, víctimes innocents de la política genocida del govern israelià.
Ja seria hora de què les instàncies internacionals responsabilitzaren de les morts com les de Toulouse, als dirigents d’Israel i els jutjaren com a inductors del terrorisme yihadista.

Carta oberta SOSTENELLA…

Posted on Abril 2, 2012, by marc, under Cartes obertes.

…i no emendalla. És l’eslògan del ministre de l’interior que assegura, en la seua compareixença al parlament i sense cap vergonya, que l’actuació dels (anti)disturbis a València, arran de les protestes estudiantils, fou “proporcionada”, tot i les imatges –emeses als telediaris- que mostraven a les clares i reiteradament, la brutalitat i desmesura de les càrregues policials contra els manifestants asseguts a terra i les agressions indiscriminades, d’una violència embogida, contra els pacífics vianants.
En el què si encerta Fernàndez és en apuntar cap a grupuscles provocadors… com a culpables de tots els aldarulls. Amaga, però, que els components de tals grupuscles anaven uniformats.
Es veu que els “nostres” polítics, a més de ser uns titelles dels mercats i les entitats bancàries, ho són també dels esquadrons de funcionaris, convenientment equipats per a provocar el desordre i convertir els carrers en camps de batalla.

Carta oberta ELS PENSIONISTES, RETALLATS.

Posted on Abril 2, 2012, by marc, under Cartes obertes.

Ja sabíem que (certs) polítics són poc de fiar, especialment si en període electoral(ista) –que per a ells és sempre- s’omplen la boca de promeses…que no acompliran. Tal és el cas de Rajoy, que es passa tota la legislatura anterior vivint de la “sopa boba”, -és a dir dels nostres impostos- sense fer un brot i vantant-se de què ell ho solucionaria tot. I heus ací com ho “soluciona”, una vegada arribat al poder: retallant. Però no de les despeses sumptuàries, no dels sous milionaris dels banquers depredadors, tampoc de les “incompatibilitats” dels càrrecs que acumulen els seus –Cospedal no és l’únic cas-, ni dels sobrecostos militars que maldita la gràcia per a què serveixen. No. Les víctimes són les de sempre: els funcionaris i la resta de treballadors, que veuen rebaixats els seus sous i noves fornades de joves –i no tan joves- que, per centenars de milers, es queden sense treball o no en troben, en acabar els seus estudis.
I si en faltava alguna, ara els pensionistes, que el fals de Don Mariano havia jurat i perjurat que respectaria: mentida, una més. Així una nòmina qualsevol de febrer, respecte a la de gener s’ha vist “revaloritzada” (?) amb 26.99 euros menys.
Decididament hi ha polítics gens de fiar: els “populars”.

Carta oberta NO ERA TAN FÀCIL

Posted on Abril 2, 2012, by marc, under Cartes obertes.

Encara que vos ja ho sabíeu, sr. Rajoy: sou prou intel•ligent per entendre que de la crisi –pretesament només- econòmica, no en tenia Rodríguez Zapatero tota la culpa, com vos –de manera indecent- l’heu acusat, en les vostres pretensioses compareixences públiques i els vostres media us han corejat, presentant-vos com a “salvador” de la situació. No. Era i és una situació planetària, precisament originada pels “seus” –les forces polítiques i econòmiques ultradretanes- per la inesgotable avarícia d’enriquir-se indefinidament, mentre –també indefinidament- s’empobria a la població mundial.
I ara que vos sou el president, què? Les xifres d’atur es disparen, els “retalls” afecten als serveis bàsics –sanitat, educació, atenció social…-, als funcionaris i als que no ho se’l rebaixa el sou, les qualificacions de les agències ens redueixen a les escombraries, els bancs reben tots els favors en forma de milions i la població es troba desesperada i sense horitzó. Tot molt més accentuat i agreujat, des que vos us heu instal•lat a la Moncloa. O es tractava precisament d’això, Don Mariano, i tota la resta eren –i són- “punyetes”?

Carta oberta TRILLO, PREMIAT O ALLUNYAT?

Posted on Marzo 5, 2012, by marc, under Cartes obertes.

El nou ministre d’exteriors –Garcia-Margalló, amb l’accent amagat- havia declarat que calia designar, per a les ambaixades espanyoles, a diplomàtics de carrera i, tot seguit –en estricta (in)coherència “popular”- es donà a conèixer el nomenament de Trillo –que no és diplomàtic de carrera- com a ambaixador a Londres (!?). I clar, no se sap si un tal i incoherent nomenament obeeix a què Rajoy vol premiar a tan il•lustre ex ministre de defensa, per no haver tingut cap responsabilitat (!) en l’episodi del Yakolet, que costà la vida a 62 militars o allunyar-lo per un temps, perquè el tema torna a estar a la primera línia de l’actualitat i ell ja té prou problemes amb els que s’està creant tot solet.
Mai no ho sabrem del cert, perquè ja se sap que Rajoy –com a bon gallec i té a qui assemblar-se i triar si a Fraga o a Franco- no se sap mai si baixa les escales o les puja… “Depende”.

        


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada